A trecut ceva vreme de când n-am mai scris aici, uneori din viteza cu care timpul trece pe langă noi, alteori din pricina evenimentelor petrecute tot langa noi.
Au trecut sărbătorile, calde pe de-o parte, dar și întinate cu gândul la persoane dragi care ne lipsesc.
Odată cu sărbătorile, ne gândim la Ghiță - sacrificiul devenit obicei de Crăciun. Și cum Ghiță al meu a fost destul a mai rămas. Așa că zilele trecute am scos pulpă și am pregătit-o pentru un deliciu gastronomic.
Timp necesar: 1h 30min
Dificultate: medie
- 1 kg pulpă porc
- 2 dovlecei
- 3-4 morcovi
- 2 ardei grași roșii
- 1 ardei gras verde
Pulpa de porc se spală și o vom tăia cubulețe potrivite. Pregătim și dovleceii pe care cu greu i-am găsit pe placul meu.
Ii vom taia rondele de aprox 1cm grosime, morcovii vor primi același tratament după ce anterior i-am spălat și curățat temeinic.
Și se pare că aproape terminăm treaba :)) ? Vedeți cât de simplu e ?
Punem toate legumele într-o crăticioară împreună cu pulpa și asezonam cu sare, piper, cimbru și busuioc. Le amestecăm bine ca totul sa prindă aroma condimentelor apoi adăugăm apă cat aproape să le cuprindă si 1-2 linguri de untdelemn.
Dăm totul la cuptor pentru aproximativ 1h și pregătim masa pentru invitați. Oho, da, pentru invitați pentru ca îi veți surprinde plăcut pe prieteni cu acest fel !
Se poate servi rece sau cald și pentru a fi un fel mai consistent se pot adauga cartofi !
Poftă bună !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu