sâmbătă, 7 iulie 2012

Sos tzatzichi

Dat fiind că în weekend am fost la mama și mi-a dat de toate din grădină am hotărît să prepar un sos delicios, sosul tzatzichi (știu, există 1000 de moduri de a-l scrie si pregati, dar m-am oprit la ăsta :)) )


Timp necesar: 30minute
Dificultate: scăzută

  • 300 g castraveți
  • 200 g iaurt gras
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper


Castraveții se dau pe răzătoarea cea mare și se pun într-un bol cu puțină sare. Între timp curățăm 2-3 căței de usturoi și îi zdrobim bine, bine.

Castraveții se scurg de apă storcându-i cât de bine putem - asta face diferența dintre un sos tzatzichi perfect si unul mediocru. La fel, iaurtul se scurge de zer și se amestecă cu usturoiul, castraveții și mărarul tăiat mărunt. Se adauga sare și piper după gust, se mai poate adăuga 1 lingura de ulei de masline, oțet (zeama de lămâie).

Se lasă la rece, în frigider, câteva ceasuri.

Se poate servi cu cartofi prăjiți, carne de orice tip la gratar și multe altele !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu