De data asta însă am schimbat câte ceva de la rețeta de bază, doar îmi place să fiu inventiv :D
Timp necesar : 1oră
.jpg)
- 500g piept de pui
- 2 cutii de ciuperci (sau 3-400 grame ciuperci proaspete)
- 400g smântână
- 3-4 căței de usturoi
- 5-6 linguri de făină
- 1-2 pahare vin alb

Anterior se taie pieptul de pui fâșii potrivite, se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano și le-am lăsat să-și tragă sufletul cu un pahar de vin peste pentru aprox jumătate de oră.
Se dă la cuptor într-o tavă (eu am preferat un vas de yena) până cand pieptul prinde o culoare aurie.
.jpg)
Mai devreme vă spuneam că am schimbat ceva la rețetă - e vremea să vă dezvălui ce. Deobicei puneam ciupercile direct peste pui fără să le mai fac nimic. De data asta le-am sotat cu usturoiul, sare, piper și cimbru într-o tigaie cu 1 lingură de ulei - o explozie de arome :D
Într-un vas se pun 1-2 pahare de apa și se pune la foc mic pe aragaz. Adăugam în ploaie făina, lingură cu lingură și amestecăm până când compoziția devine omogenă, apoi se adaugă smântâna încorporându-se ușor și paharul de vin.
.jpg)
Poftă bună!
Noroc de cea care'ti va fi jumatatea inimii!!!
RăspundețiȘtergere