Așadar să gătim - dar ce ? Dat fiind că aveam ceapă și usturoi verde de la mama din grădină, initial am zis să fac un stufat. Și m-am apucat să curăț verdețurile și să le spăl ca mai târziu să mă bucur de ele.
Pe parcurs însă am schimbat rețeta și a devenit, așa cum prietenii o stiu, "Friptură a la Liviu". Numai că am adăugat verdețuri, multe verdețuri :)
Timp necesar: 1 oră - 1 oră și 15min
Dificultate: medie spre dificil
Timp necesar: 1 oră - 1 oră și 15min
Dificultate: medie spre dificil
- 300-400 g pulpă de porc
- 1-2 morcovi
- 10-15 fire de ceapă verde
- 10-15 fire de usturoi verde
- 1kg de cartofi

Ceapa și usturoiul se curăță și se spală bine după care le vom tăia în bucățele de 1-1,5 cm lungime, morcovul se spală și se taie cubulețe.
Toate astea(carnea și zarzavatul) se pun într-o crăticioară potrivită și se adaugă apă cât să le cuprindă, busuioc, sare și piper după gust. Se dau la cuptor vreo 15-20min(cam cât îți ia să pregătesti cartofii)
.jpg)
.jpg)
Gustul verdețurilor la cuptor e genial, un dulce senzațional combinat cu acrișorul din pasta de tomate. Puteți adauga și ciuperci !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu