Nu ne-am mai auzit de ceva vreme prieteni. Azi m-am trezit cu gândul să folosesc dovleacul pe care mama mi l-a dat când am fost acasă. De ce azi? Pt că e Halloweenul și toată lumea caută dovlecii de câteva zile.
Nu fraternizez așa mult cu sărbătoarea, dar s-a nimerit ca azi să îmi aduc aminte de dovleacul primit. Zis și făcut, hai să vă spun ingredientele:
Timp necesar: 1 ora

Dovleacul fiind la fiert, m-am apucat de foile de plăcintă. Într-un vas am pus 4 căni de făină, un praf de sare și oul. Drojdia dizolvată într-o cană de apă călduță se toarnă peste făină.
Se stinge și un varf de cuțit de bicarbonat de sodiu și se pune în compoziție.
Tot aici se adaugă și untura ori uleiul. Am folosit untura pentru ca mi-era dor de gustul plăcintei din copilărie.
Totul se amestecă temeinic până se omogenizează compoziția. Dacă se lipește de mâini se mai adaugă făină.
Apoi se împarte aluatul în 2 sau 3 mingiuțe egale - depinde câte foi vrei să faci. Recomand 2 foi, e mai simplu și ești sigur că se vor coace uniform.
Se scurge dovleacul de apă și se pasează până se obtine o pastă uniformă fie cu blenderul ori cu o paletă de piure.

Formezi deja porțiile de plăcintă pentru a fi pătrunsă mai bine de căldură, ungi cu untdelemn și dai la cuptor pentru aprox 45 de minute.
La sfârșit presari zahăr pudră. Poftă bună !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu